Tészta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém:
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Tészta elkészítése:
A margarint, cukrot mézet víz gőz fölött megmelegítjük. Kihűtjük. Lisztet, kakaót, szódabikarbónát összekeverjük, hozzáadjuk a masszához bele ütjük a tojást és az egészet összegyúrjuk. Két lapot sütünk belőle, egy 32 x 28 centiméteres tepsiben.
Krém készítése.
A pudingot a liszttel, cukorral kevés hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet megmelegítjük, majd tűzről levéve összekeverjük, visszatesszük és sűrű krémmé főzzük. Kész levesszük és hozzákeverjük a tejfölt. Kihűtjük, közben kevergetjük. Margarint kihabosítjuk, és hozzáadjuk a krémhez.
A krémet a két lap közzé töltjük. Csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és a tetejét bevonjuk vele. Legalább egy napot állni hagyjuk.
Kiss Imréné receptje.