Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál darált dió, vagy keksz
- 10 dkg sótlan földimogyoró
- mogyorókrém
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 7 evőkanál cukor
- 10 dkg étcsoki
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- kb 25 dkg kerek babapiskóta
- 2 dl tej a mártogatáshoz
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- csokireszelék vagy kakaópor
- darált, pörkölt mogyoró
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra szedjük, hűtjük. Ezután ledarájuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 23 x 33 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.A lisztben elkeverjük a sütőport, kakaóport és a darált diót, vagy kekszet.Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és alaposan felverjük.A tojásos masszába beleforgatjuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe, majd megszórjuk a pörkölt, darált mogyoróval. A mogyoróból keveset hagyunk a díszítésre. Kb 20 perc alatt készre sütjük.Még forrón lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük.Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, az aromát, a vaj 2/3-át, majd jól elkeverjük.A másik feléhez hozzáadjuk a csokit, a vaj 1/3-át, ezt is jól összekeverjük.Kihűtjük a krémeket, majd felhabosítjuk.A nutellás tésztát kirakjuk a tejben megforgatott babapiskótával, majd ismét megkenjük nutellával. Kicsit hűtjük.Ezután rákenjük a vaníliás krémet, megint hűtjük, majd ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.Pár órára hűtőbe tesszük.A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Csokireszelékkel, és a maradék darált mogyoróval díszítjük. Másnapig hűtjük.
Ráczné Antal Anikó receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!