Így készült:
A tésztája olvasztott fehér csokoládéval készül, a tölteléke Nutella, és a krém a tetején is mogyorókrémmel ízesített. Igazából le sem lehet írni, hogy mennyire, de mennyire finom… Csak azt mondhatom, hogy ezt aztán tényleg érdemes kipróbálni!
A tésztához:
- 225 g lágy vaj
- 225 g kristálycukor
- 3 nagy tojás
- 3 evőkanál tej
- 100 g olvasztott fehér csokoládé
- 225 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kisebb üveg Nutella
A krémhez és a díszítéshez:
- 225 g lágy vaj
- 350 g porcukor
- 2 szelet Kinder Bueno csokoládé
- tördelt ostya vagy fagyitölcsér
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk papírkosárkákat egy 12 részes mély muffinformába. A tésztához keverjük ki géppel a vajat, a cukrot, a tojásokat és a tejet. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozzuk ki sima tésztává. Tegyünk egy-egy evőkanálnyit a masszából a muffinpapírokba, kicsit igazgassuk el, ezután következzen egy-egy kiskanálnyi Nutella, majd töltsük rá a többi tésztát. Süssük 15-20 percig, amíg szép aranyszínű lesz.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Keverjük ki a vajat a porcukorral a mixer legmagasabb fokozatán egészen addig, amíg könnyű, sima krémet kapunk. A márványos mintához ejtsünk bele pár kanálnyit a Nutellából, majd egy kés segítségével néhányszor belekeverve, márványosra mintázzuk be.
Miután a tészta elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni (ez nagyon fontos, különben megolvad rajta a vajkrém). Miután kihűlt, csillagcsöves nyomózsákkal ízlés szerint díszítsük ki a krémmel, majd a kockákra tördelt Kinder Bueno csokikból és az ostyaszeletekből is tegyünk egyet-egyet a tetejére.
Eredetileg 12 cupcake készíthető ebből a mennyiségből, ám nekem pontosan 18 db lett – mindenki legnagyobb örömére! 😉
Szabókiné Jung Andrea receptje.