Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg mogyorókrém
- szögletes keksz
- kevés tej a mártogatáshoz
Krém:
- 1/2 l tej
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg csokoládé, vagy 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejszín
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, morzsát és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk az olajjal együtt. 22 x 36 cm-es, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és megszórjuk a vágott dióval. 190 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Pethes Judit receptje.