- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg vágott dió
- kb. 1/2 üveg mogyorókrém
- háztartási keksz
Krém:
- 5 dl tej
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 dl habtejszín (Hulala)
A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük, megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél liter tejből egy kevéssel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük, és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adjuk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és felét-felét a két krémhez adjuk. Miután a tésztát megkentük mogyorókrémmel, rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére pedig a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Tipp:
A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte egy kicsit a mikróban felmelegítjük. Megéri a fáradozást, mert nagyon finom, és mutatós süti!
Szikszai Éva receptje.