Fehér tésztához:
- 6 tojás
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finomliszt
- 2 evőkanál olaj
Kakaós tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaó
- 1 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 2 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- sütésálló lekvár (vegyes)
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
A fehér tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt kettévágjuk. Kisütjük a barna piskótát is. A tejből, lisztből, a tojás sárgájából és a cukor feléből sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a cukor másik felével és a kakaóval. Ha a krém kihűlt, összedolgozzuk a kakaós masszával.
A sütőlekvárt kikeverjük.
Összeállítás:
Fehér tészta, lekvár, barna tészta ,csoki krém, fehér tészta, majd megkenjük a tetejét lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Érdemes egy napot állni hagyni, sokkal finomabb lesz, összeérnek az ízek.
Bné receptje.