Tészta:
- 25 dkg margarin
- 4 tojás, 20 dkg + 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg liszt
- tejföl
- 20 dkg dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A 25 dkg margarint 4 tojássárgájával és 20 dkg cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk az 50 dkg lisztet az 1 csomag sütőport és kb. 3 evőkanál tejfölt. A tésztát 4 részre osztjuk. A 4 tojásfehérjét felverjük 10 dkg cukorral, a lapokat megkenjük vele, megszórjuk a durvára vágott dióval és zsírozott sütőlemezen megsütjük.
A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport 5 dl tejben megfőzzük, kihűtjük. A 25 dkg margarint, a 20 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinggal összekeverjük, majd megtöltjük a lapokat.
Szokolikné Klári receptje.