Tészta:
- 30 dkg liszt
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 9 g sütőpor
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg porcukor
Krém:
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 12 dkg vaj vagy margarin
Tetejére:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 4 tojás fehérje
- 8 dkg porcukor
A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd három lapot nyújtunk, amit egyenként megkenünk a következő masszával:
4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk cukrot, majd diót.
Mindhárom lapot megkenjük a masszával, majd sütjük. 180 fokon kb. 10 perc, ha barnulni kezd vegyük ki. Megfőzzük a tejben a pudingot. A margarint a pocukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt a puding, hozzáadjuk a cukros-margarinos keveréket és megtöltjük a lapokat.
Másnap szeleteljük.
Czimmerman Jánosné receptje.