Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
Diós hab:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darabolt dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A habhoz a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben lassan hozzáadjuk a porcukrot. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Tepsi hátulján sütőpapíron elnyújtjuk, majd megkenjük a diós hab egyharmadával, megszórjuk a darabolt dió egyharmadával is, és megsütjük. A másik két lapot ugyanígy készítjük el. A krémhez a pudingot a tejjel és kevés cukorral sűrűre főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy mindig a dióhabosra kenjük a krémet, az legyen felül. A süteményt érdemes előző nap elkészíteni, hogy legalább egy napot puhuljon.
Szilágyi Ágnes receptje.