A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
A diós habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- liszt a nyújtáshoz
- margarin a tepsi kikenéséhez
A tésztához a sütőporos lisztet a cukorral, a puha vajjal, tojássárgájával és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. 3 egyforma részre osztjuk. A diós habhoz a tojásfehérjét habbá verjük a kanalanként hozzáadott cukorral, végül óvatosan beleforgatjuk a diót is. Az egyik tésztacipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 25 × 35 cm-es kivajazott tepsibe tesszük. A diós hab egyharmadát egyenletesen elsimítjuk rajta, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 diós habbal megkent lapot sütünk. A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. Megkenjük a lapokat a krémmel, és egymásra rétegezzük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Érdemes egy nappal előbb elkészíteni.
Mészáros Jánosné receptje.