Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2-3 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a cukorral, a tejföllel, a margarinnal és a tojássárgával összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként tepsiméretűre kisodorjuk, a diós habbal megkenjük, és megsütjük. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük és kihűtjük. A margarint a kristálycukorral könnyű habosra kikeverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Farkasné Joó Ibolya receptje.