Tészta:
- 40 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 1,5 csomag sütőpor
- annyi tejföl, hogy gyúrható legyen
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- rum
- 2 csomag zselés cukor
- 2 csomag babapiskóta
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre (30 × 40 cm), majd a tepsi hátán, 180°C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat egyenként.
A krémhez a pudingokat a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk, és jól összekeverjük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot, a másik feléhez adjuk a felaprított zselés cukrot.
Az alsó lapra simítjuk a kakaós krém felét, majd babapiskótával kirakjuk, és rásimítjuk a többi barna krémet. Erre teszünk egy új lapot, erre simítjuk a fehér krémet, majd befedjük a harmadik lappal.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.