Tészta:
- 15 dkg zsír
- csipet só
- 1 kiskanál cukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
Krém :
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 12, 5 dkg porcukor
Egy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az edény falától elválik. Vedd le a tűzről és egyenként add hozzá a tojásokat. Minden tojás után alapos keverés. A masszát egy habzsákba töltsd és sütőpapírral bélelt tepsibe halmocskákat nyomj belőle. 230°C-on, 5 percig süsd, majd vedd vissza a hőt és körülbelül 10-15 percig süsd. A sütő ajtót nem szabad kinyitni. Ha kész résnyire nyisd ki a sütőt és körülbelül 10 percig szárítsd. Majd vágd le a 1/3 részét az lesz a kalapja. A krémhez a pudingot a szokásos módon főzd meg, majd külön a margarint a porcukorral habosítsd ki és így kevert a kész pudinghoz. Ezzel a krémmel töltsd meg és tejszínnel, a fánkokat. Tedd rá a tetejét és szórd meg porcukorral.
Farkas Erika receptje.