- 15 evőkanál víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 nagyobb tojás
Krém :
- 1 l tej
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
Tésztához a vizet föl tesszük a gázra, bele tesszük a zsirt. Mikor már forr, akkor hozzá tesszük a lisztet és addig keverjük mig el válik az edénytől a massza, majd le vesszük a tűzről és egyenként hozzá adjjuk a tojásokat. Egy tepsibe evőkanál segítségével halmokat rakunk, én ebből az anyagból 16 halmot rakok úgy, hogy elösször nagyobbat majd rakok rá még, vagyis ketszerre rakom, mert mikor meg sül akkor igy van egy kis kalapja. Ezt a kalapot vágom le, úgy töltöm meg és rakom vissza rá a kalapját, mikor a halmok készen vannak a tepsin. Előmelegített sűtöbe tesszük, 25 percig. A tepsi ajtaját nem szabad kinyitni addig. 25 perc után leveszűk a gázt takarékra és már csak száritani kell atésztát.
A tejet föltesszük egy nagyobb lábasban a gázra, közben a tojások sárgáját ki keverem a cukorral és a lisztel,a langyos tejből kicsit veszek ki hozzá és csomó mentesre keverem. A tojás fehérjét kemény habbá verem. Mikor a tej forni kezd hozzá adom a cukros, lisztes anyagot, mikor már sűrű a habot is hozzá adom és csak óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Mikor ki hűlt ezzel töltjük a fánkot, még tejszinhabot is szoktam rá nyomni.
Bakk Sándorné receptje