Tészta:
- 10 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
- 2,5 dl víz
- csipet só
- csipet sütőpor
Krém:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 15 dkg liszt
A vizet a sóval és a zsírral felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük míg a táltól elválik. Langyosra hűtjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd az utolsóval együtt a sütőport is. Tepsibe kanállal vagy nyomózsákkal diónyi halmokat készítünk és forró sütőben lassan elkezdjük sütni. 15-20 perc után csökkentett hővel tovább szárítjuk, ropogósra sütjük. A sütés első 15 percében nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert a fánk összeesik! Ezalatt a krémhez a tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliával. A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és egy kevés tejjel. Beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük. Még melegen beleforgatjuk a felvert tojások fehérjét. A fánkok ha kihűltek felvágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel és felvert tejszínhabbal.
(Én most a liszt helyett vaníliapudingból főztem a krémet.)
Molnár Veronika receptje.