Tészta:
- 20 dkg víz
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 6-8 db tojás
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- tejszín (ízlés szerint)
A vizet a vajjal felforraljuk, makd belekeverjük a lisztet, míg elválik az edény oldalától. PIcit kérgesítjük. Levesszük a tűzről. Robotgéppel a tojást belekeverjük egyesével, midegyiket jól kikeverve. A tojás méretétől függ a darabszám. Kisség nyúlós masszát kell, hogy kapjunk. Habzsákból kinyomjuk, majd 180 °C-os sütőben, 150 °-ra levéve, a hőmérsékletet, újabb 30 perc alatt ropogósra szárítjuk. A krémhez a tejet , a pudinggal és a cukorral felfőzzük, kihűtjük. A margarint felhabosítjuk és hozzáadjuk a főzött krémet. Ízlés szerint tejszínt keverünk a krém fölés, majd a kupakkal lezárjuk.
20 dkg víz 20 dkg vajjal felforralok bele 20 dkg lisztet kevergetem míg elválik az edény oldalàtól picit „kérgesítem.Leveszem a tűzről robotgéppel 6/8 tojàst keverek egyesével bele mindegyiket jól kikeverve.Tojás mérettől függ a darabszám kissé nyúlós masszát kell kapjunk.
Gulyás Mónika receptje. Kérdezzetek bátran tőle itt.