Ehhez a sütihez egy nagyon jól bevált, kelt zserbótésztát vettem alapul, és azt töltöttem meg meggyel. Az alábbi mennyiség egy teljes zserbóhoz elegendő adag, amiből 4 lap süthető, de én ennél kevesebbet gyúrtam be, mert csak 2 lap kellett, tehát nagyjából felezzétek a mennyiségeket.
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 2 tojássárga
- 2-3 evőkanál tejföl
- fél dl tej
Töltelék:
- magozott meggy
- cukor
A tészta alapanyagait jól összedolgoztam, majd két lapot nyújtottam belőle. Az elsőt tepsibe fektettem, jó sok cukros meggyel megszórtam, majd befedtem a másik tésztával. A tetejét villával megszurkáltam, és mehetett a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Miután kihűlt, porcukorral megszórva, kockákra vágta tálaltam.
Nagyon finom lett!
Csenki Renáta receptje.