- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg durvára vágott dió
- 30 dkg darált keksz
- 1 rumaroma
- mazsola
- zselés cukor
- kandírozott gyümölcs
- 1 csomag ostyalap
A margarint tűzön felolvasztjuk, utána lassan hozzákeverjük a tojásokat, a kakaót, a kekszet és az összes többi hozzávalót – az ostyalapok kivételével. A zselés cukrot darabokba vágva adjuk hozzá. Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük, enyhén megáztatjuk őket, hogy könnyű legyen őket feltekerni. Egyenként megtöltjük a lapokat a töltelékkel, majd felcsavarjuk, és hagyjuk, hogy az ostya kiszáradjon. A tölteléket könnyebb elkenni, ha a kést közben többször vízbe mártogatjuk. A tekercseket ferdén szeleteljük. Hűtőben hosszabb ideig eláll.
A családom kedvence, mert tényleg nagyon finom.
Vadászné Kertész Veronika receptje.