- 500 g négyzet alakú háztartási keksz
- 600 g tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A bevonathoz:
- 1,5 csomag csokoládés pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 5 dl tej
- 2-3 dkg margarin
A tejfölt a cukrokkal elkeverjük. A tepsibe (25 × 39 cm) lerakunk egy sor kekszet és rásimítjuk a cukorral és vaníliás cukorral kikevert tejföl felét. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd még egy sor kekszet rakunk. A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd felfőzzük. Tűzről levéve a margarint belekeverjük és a kekszre öntjük. El is simíthatjuk, vagy egy kés segítségével hullámosítjuk. Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!