- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl (2 × 450 g)
- 9 púpos evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy akkora tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. Jól elkeverjük. A másik tejfölt is kiborítjuk egy másik tálba, és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsibe (20 × 30 cm) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos, márványos mintát kap. Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Ha kész, megpróbáljuk keksz-méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.
Nagyon finom és mutatós süti!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!