- 1 liter tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 csomag tiramisu pudingpor
- 5-5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár csepp mandula aroma
- 10 dkg mazsola
- 1 alma
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- egy kis tej
- kb. 20 dkg Győri mézes keksz, és egy kis töltött barackmag
Először is a darált kekszet összegyúrjuk a margarinnal, és annyi tejjel, hogy formálható masszát kapjunk. A masszát két részre osztjuk, és az egyik felét, egy folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk. Fél almát rászeletelünk, majd megfőzzük a tiramisu pudingot a cukorral, és forrón ráöntjük az almára. Ezután, gyorsan összedaráljuk a mézes kekszet a barackmaggal, és a pudingon egyenletesen szétosztjuk. Megfőzzük a vaníliás pudingot is a kétféle cukorral, beletesszük a mazsolát, és kb. egy mokkáskanál mandula aromát (nagyon finom íze lesz tőle). Ezt is forrón ráöntjük a kekszre. Végül a kekszmassza megmaradt másik felével beborítjuk a tetejét. Legalább 4-5 órán át hűtőben dermesztjük, majd csokival leöntjük. Az alma másik felét díszítésként rászeletelhetjük a tetejére.
Saját találmányú süti, és el kell mondjam, hogy nagyon-nagyon finom lett!!!! 🙂
Szepesi Ági receptje.