- 1 csomag kocka alakú háztartási keksz
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 12,5 dkg (fél) margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin
Tepsi alját (30 × 22 cm) kirakjuk a keksszel, és a következő krémet tesszük rá: a pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe, és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. Óvatosan a kekszre merjük (nem öntjük), és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Lengyel Péterné receptje.