- 1/2 kg négyzet alakú háztartási keksz
- 5-6 db banán
- 800 ml tej
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg margarin
- csokoládé (reszelt)
Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Elkezdjük a 30 cm x 15,5 cm-es formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz). Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!