Az alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 5 cl főtt kávé
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 dl lefőzött kávé
- 1 dkg zselatin por
- 10 dkg tortabevonó vagy ét csoki
- 2 evőkanál étolaj
A darált kekszet a 25 centiméter átmérőjű tortaforma aljára szórjuk, ráöntjük az olvasztott margarint és az 5 cl kávét, jól összekeverjük és lenyomkodjuk.
A zselatint kevés vízben elkeverjük, és gőz felett felolvasztjuk.
A mascarponét géppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínnel, cukorral, vanília aromával, az 1 dl kávéval, és a zselatinnal, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A tortabevonót (agy csokit) elolvasztjuk a két kanál olajjal, majd tetszés szerint a tortára csorgatjuk.
A maradék csokit sütőpapírra csorgatva kis díszeket csináltam. A csokival és egy kis tejszínhabbal díszítettem.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!