Szeretjük ezeket a mini sütiket, igaz ez egy felnőtteknek szóló változat, de Maci kávéval (cikória) készítve már gyerekbarát lesz! 🙂
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 25 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 dl tejszín
A krémhez:
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 dl tejszín
- 15 dkg vaj
A krém készítésével kezdjük. Lábasban cukrot karamellizálunk, tejszínnel óvatosan felöntjük (fröcsköl!!!), majd hűtőben lehűtjük. A vajat kézi mixerrel kikeverjük, a lehűtött karamellel tovább habosítjuk, majd felhasználásig ismét hűtőben tároljuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk, vagy papírkapszlikkal béleljük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a sütőport és az instant kávét keverjük össze. Egy másik tálban a tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, vajjal, a narancs reszelt héjával és levével, valamint a tejszínnel simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztes részt. Végül a fehérjehabot is óvatosan a masszához forgatjuk.
A muffinformákat 2/3 részig töltjük kávés tésztamasszával, és 15-20 perc alatt a megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ezután rácsra téve hűtjük az elkészült sütiket. A krémet nyomózsákba töltjük, és feldíszítjük mini tortácskáink tetejét. (Aszalt áfonyát és instant kávét használtam még díszítésnek.)
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.