Tészta:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 1 tojás
- kb. 2-3 evőkanál tej
Krém:
- 5 dl tej
- 2 dl eszpresszó kávé
- 2 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál forró víz
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat, a mézzel összeolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást és az egészet a lisztes keverékhez öntjük, majd a tej hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet )A tésztát három egyforma részre osztjuk és kb 20 * 30 cm – es lapokká nyújtjuk, majd egyesével, sütőpapírral fedett tepsiben 180 °C – on, kb 7 – 8 perc alatt megsütjük. 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet a kávéval felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és az egészet sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzákeverjük a cukrot és langyosra hűtjük, azután a vajjal kihabosítjuk, majd a krémmel betöltjük a mézes lapokat. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy sűrű de kenhető krémet kapjunk. A mázzal bevonjuk a süteményt és hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!