- 11,5 dkg margarin
- 17 dkg liszt
- 12 dkg barna cukor
- 1,5 dkg méz
- 1 tojás
- 3 teáskanál Nescafé
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 10 dkg étcsokoládé
- 7 dkg dió
- csipet só
Az olvasztott margarint a cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi forró vízben feloldott kávét, a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ezután következik a sütőporos-szódabikarbónás liszt, a durvára vágott dió és étcsokoládé. A robotgépet folyamatosan dolgoztatjuk. Végül a mézet és a sót is hozzákeverjük.
A masszából kis halmokat rakunk sütőpapírra, majd 180°C-on megsütjük. Mikor megsül még nagyon puha, de ahogy kihűlnek, finom, ropogós kekszek lesznek.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!