Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 1, 5 dl tej
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisült, összetördelt piskóta lap
- 0, 5 dl rum
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Hab:
- 4-5 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. A tejet kis adagokban öntjük az alapanyaghoz. Ha rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragacsos a tészta, akkor jó. Lehet nem is kell bele az összes tej. Ez a hozzávalók minőségétől is függ. Amennyiben kissé mégis ragacsosra, túl lágyra sikerülne, kicsi liszttel korrigálható. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. 30 x 30 cm-es lapokat nyújtunk, és egyenként kisütjük. Kettő lapot félreteszünk hűlni, majd a harmadikat apróra törjük és szétmorzsoljuk.
Az összetördelt lapot belekeverjük a vaníliás tejbe. Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaóport és a porcukorral habosra kevert vajat. Alapos keverés után a két lap közé kenjük. A tojások fehérjét a cukorral, gőz felett felverjük, kemény de kenhető habbá. Egyenletesen befedjük vele a süti tetejét, majd csokit reszelünk rá. Azonnal nem vágható szépen, a lapoknak puhulni kell.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!