Tészta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor vagy édesítő
A fenti hozzávalókból piskótát sütünk, a piskóta alapot két körülbelül 35 × 36 cm-ess sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és durvára tört vagy darált édesített dióval megszórjuk. 175°C-on sütjük, míg szép világos barna színe nem lesz.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 3,5 dl tej
- cukor vagy édesítő
A pudingokat megfőzzük, és a csokishoz azonnal 1/2 tábla csokit keverünk.
Ha langyosra hűlt, akkor mindkettőhöz 1-1 evőkanál vajat keverünk, és ha teljesen kihűlt, mindkettőt géppel jól felhabosítjuk, ha szükséges, még édesítjük. A kisült lapok egyik felére (a diós része legyen felfelé) sorban váltakozva ráhalmozzuk a krémeket, majd ráfordítjuk a diós részével lefelé a másik lapot, végül olvasztott csokival (ecsettel, így kiadósabb) lekenjük. Jó étvágyat hozzá!
Vinczéné Kata receptje.