Tészta:
- 5 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 evőkanál kakaópor
- 5 tojásfehérje kemény habja
Krém:
- 2 dl tej
- 5 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Máz:
- 2 teáskanál csokoládés pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
A tészta hozzávalóit, mint egy piskótát kikeverünk és sütjük. A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az habos réteghez az 5 tojásfehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk. A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk, majd egy fésűvel belecirógatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!