A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 4 érett banán
- 15 dkg nádcukor
- 1 evőkanál kókusz a megszóráshoz
- 1 dl forró víz
A lisztet keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín-sűrűségű tésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük, végül belekeverünk fél dl olajat és forró palacsintasütőben, kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle.
A töltelékhez a banánt meghámozzuk, keresztben kettévágjuk. A nádcukrot magas falú serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel. Ha már mártásszerű az állaga, beleszórjuk a kókuszreszeléket és megforgatjuk benne a banándarabokat. Közepes tűzön 1 percet főzzük.
Tányérra teszünk egy palacsintát, ráfektetünk egy banánt úgy, hogy a csúcsos vége kifelé álljon, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, majd a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk. Meglocsoljuk a forró karamellel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.