A tésztához:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 11 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
A krémhez:
- 7 tojásfehérje
- 7-10 evőkanál cukor
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 6 dl tej
A rétegezéshez és a díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- kevés kakaópor
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. 3 tortalapot sütünk belőle.
A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, kicsit főzzük.
A lapokat felváltva a krémmel és a tejszínnel megtöltjük:
- lap
- krém
- tejszínhab
- lap
- krém
- tejszínhab
- lap
A megmaradt tejszínbe kakaóport keverünk, és kidíszítjük vele a tortát. Csokireszelékkel megszórjuk.
Molnár Andrea receptje.