A tésztához:
- 9 tojás
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
A karamellhez:
- 25 dkg kristály cukor
- 2 dl víz
A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, majd addig kevergetjük míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy besűrűsödjön. Ha kihűlt nyúlósnak kell lennie.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz. A pudingot a cukorral, és a tejjel simára keverjük. Sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellt. Jó habosra kikeverjük. A piskóta csíkokat a krémmel összetöltjük, és minden réteget meglocsolunk gőz felett megolvasztott csokoládéval.
A hűtőben hagyom pár órát összeérni, majd szép szeletekre vágom.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.