Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél dl tej
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű puding
- 10 dkg margarin
Teteje:
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- karamell
A tészta hozzávalóit összegyúrom és négy egyenlő részre osztom. A tésztából lapokat nyújtok és margarinnal kikent sütőbe 190 °C-on, pár perc alatt megsütöm. Amikor mind a négy lapot megsült, kihűlés után krémmel megtöltöm. A cukrot egy serpenyőben megpörkölöm és a tejjel felengedem. Amikor a karamell már felolvadt akkor felforralom a karamellás tejet és a vaníliás pudingot felfőzöm benne. Amikor már nem túl forró akkor keverőgépben a margarinnal együtt habosra kikeverem.A lapokat megtöltöm a karamellás krémmel. A tetejére gőz felett a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverem és ezzel díszítem fel a tetejét. Karamell darabokat szórok a habokra.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!