A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 db instant kávé (3 in 1 kávé)
- 1 dl napraforgó olaj
A krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük 180°C-on. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit.
A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.
2 teáskanál karamellpudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és körülbelül 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha már langyos a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Bné receptje.