A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 8 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 50 dkg finomliszt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 30 dkg kristálycukor
A tésztához a sütőporos lisztből, margarinból, tojásból, cukorból és tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük. A cipókat sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként
kisütjük. Ez laponként kb. 10-15 perc, 175-180°C-on.
A krémhez kis lángon karamellízaljuk a cukrot (ne kevergessük folyton, úgy hamarabb elkezdődik a művelet). Ezután hozzáadjuk ez előre megmelegített tejet. Vigyázzunk a forró gőzzel, mert fel fog habozni és futni! Ha félrehúzzuk a lángról erre az időre, könnyebb hozzáadni. Adjuk hozzá a lisztet és főzzük sima, selymes krémmé. Ahogy elkezd forrni, már jó is lesz. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a margarint.
Rétegenként kenjük meg a lapokat, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentessük. Nehezéket is tehetünk a tetejére pl. egy nyújtódeszkát. Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Szani konyhájából kaptuk a receptet.