Karamell:
- 25 dkg cukor
- 120 ml meleg tejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál víz
- tortadara
Továbbá :
- vajas keksz ( Petit Beurre )
- 1 dl langyos tej
A karamellhez egy lábasba mérjük a cukrot, megvárjuk amíg felolvad, majd közepes lángon sötét színűre karamellizáljuk ( ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt ), ezután hozzákeverjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg sima és csomómentes állagot nem kapunk. Egy tálba sütőpapírt fektetünk lerakunk egy sor kekszet, rásimítunk a karamellből, majd a többi kekszet megmártjuk tejben és addig rétegezzük a sorokat, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A csokoládét az olajat és a vizet vízgőz felett összeolvasztjuk, majd rákenjük a keksz tetejére, megszórjuk tortadarával és 3 – 4 órán át hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!