Piskóta:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 7, 5 dkg liszt
Krém:
- 20 dkg cukor
- kevés olyaj
- 7 dl tej
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 250 dkg margarin
A tojás fehérjét kemény habbá verni, majd fokozatosan hozzáadni a cukrot , tojássárgát végül az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt 26 centiméter átmérőjű tortaformában megsütni. A krémhez a 20 dkg cukrot kevés olajon karamellizálni, majd felengedni 7 dl forró tejjel. Kihűlés után a karamell pudinggal sűrűre főzni. Külön a margarint, ízlés szerinti cukorral kihabosítani, majd a kihűlt pudinggal összekeverni és ezzel megtölteni a lapokat. A tetejét vékonyan a krémmel megkenni.
Farkas Erika receptje.