Tészta:
- 30 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Összedolgozzuk. Ehhez öntjük az előzőleg elkészített karamellizált cukros tejet, de nekem kb. 1 dl mindig marad abból, mert úgy túl lágy lenne a tészta. Összeállítjuk a tésztát, 4 részre osztjuk és egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátán megsütjük a lapokat. Nem kell sok a sütéshez, gyorsan kész.
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
A krémhez a lisztet a tejben megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel töltjük meg a lapokat.
Balla Alexandra receptje.
Németh Lászlóné Erzsike mondta
Mekkora a tepsi mérete?
Web Cukrászda mondta
Időközben megérkezett Alexandra válasza: kb. 30 × 40 cm-es. Máris beleírom a receptbe, köszönjük szépen az észrevételt!