Ez a süti is a fiam szülinapjára készült.
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag 3 in 1 instant kávépor
- 1 dl étolaj
A krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
Máz:
- 2 teáskanál karamellás pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1-1,5 dl víz
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük. A félretett 2 teáskanálnyi pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük, a tejszínre csurgatjuk és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen, de reszelt csokoládéval is díszíthetjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.