Kávés piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 2 dkg instant kávé – ebből piskótát sütünk
Krém:
- 2 csomag karamell pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl habtejszín
Máz:
- 2 teáskanálnyi a krémhez való pudingporból
- 2 teáskanál étolaj
- 3 teáskanál cukor
- 1,5 dl víz
A tészta hozzávalóiból a megszokott módon, 180°C-ra előmelegített sütőben piskótát sütünk, majd kihűtjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit kiveszünk a mázhoz, a többit az 5 dl tejjel sűrű krémmé főzzük. A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Az így elkészült krémet rákenjük a kihűlt kávés piskótára, a felvert tejszínhabot pedig a tetejére simítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük és sűrűre főzzük. Mikor már csak langyos, rácsurgatjuk a habra és villával márványosra húzzuk.
Nagyon mutatós és finom sütemény!
Szilágyi Ágnes receptje.