Tészta:
- 300 g liszt
- 250 g cukor
- 4 db tojás
- 200 ml olaj
- 100 ml narancslé
- 2 – 3 db narancs reszelt héja
- 6 g sütőpor
- piros ételszínezék
- zöld ételszínezék
Tetejére:
- 100 g fehér csokoládé
- 100 ml habtejszín
- színes cukorkák
Egy 20-23 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, cukrot, narancslevet, a narancsok lereszelt héját és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan összekeverjük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe a piros, a másikba a zöld ételszínezéket keverjük a megfelelő szín eléréséig. Az előkészített tortaforma aljába, középre teszünk 3 evőkanálnyit a zöld tésztából, majd erre ugyanannyit a pirosból, így szépen elterül egymáson a két szín. Addig folytatjuk ezt a műveletet, még a tészták el nem fogynak. Az előmelegített sütőben kb. 40 percig /de lehet több és kevesebb is, sütőfüggő, tűpróbáig sütjük.Ne ijedjünk meg, ha felpúposodik és egy kicsit megreped a teteje.Tortarácson teljesen kihűtjük. A fehércsokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a tortát bevonjuk vele. A tejszínt felverjük és a csokirétegen tetszőleges elsimítjuk, úgy mintha hóbuckás lenne, szóval nem kell tökéletesnek lennie. Színes cukorkákkal megszórjuk.
Gál Hedvig receptje.