A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 csapott evőkanál finomliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
A mákos tésztához:
- 4 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált mák
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
Az összeállításhoz:
- 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
- 1 evőkanál rum
- 20 dkg marcipán
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
Díszítéshez:
- tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő, ünnephez illő, ehető ostyából van)
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben. A mákos tésztát ugyanígy készítjük el. Egy tésztalapot sütünk belőle. Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel. Ezután összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal. Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk, elsimítjuk. Befedjük a másik piskótalappal. A vajat a cukorral, rummal habosra keverjük. A piskótalap tetejére kenjük. A marcipánt két fólia között kinyújtjuk. A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk. Tetszőlegesen díszíthetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!