- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15-20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés só
- 1 evőkanál rum
- 2 egész tojás
- 1 citrom héja
- 15-17 dkg vaj
- 25 dkg áttört túró
- 15 dkg mazsola
- 12 dkg tisztított, reszelt mandula
Bekenésre, sütés után:
- kevés olvasztott vaj
Beszóráshoz:
- kevés porcukor
A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük, a cukrot, tojást, ízeket, rumot; a liszt egy részével sűrű pépet keverünk, arra rakjuk a darabokra vágott hideg vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát, és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva, az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Ovális formára kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük.
Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge, középmeleg sütőben. Sütés után rögtön bekenjük olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.