- 12 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 4 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál citromlé
A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, és keverjük össze a cukorral, a citromhéjjal, a sóval. Ha nem áll össze, adjunk hozzá egy kisebb tojássárgáját. Addig gyúrjuk, míg sima, egynemű tésztát nem kapunk. Csavarjuk fóliába és tegyük 1 órahosszára a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szaggassuk ki a kekszeket, majd 10 perc alatt süssük aranysárgára. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. A citromlét (én koncentrátumot használtam) keverjük össze az átszitált porcukorral, és vonjuk be vele a kekszeket. Tetszőlegesen díszíthetjük őket.