Tészta:
- 1 citrom
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 kis doboz joghurt
- 1,5 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Díszítés:
- 25 dkg margarin + a formához
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- néhány csepp zöld ételfesték
- 1 kávéskanál kakaópor
A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel addig keverjük, amíg krémszerű lesz. A joghurtot összekeverjük az olajjal, és a masszához adjuk. Rászitáljuk a lisztet, a sütőport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet sima tésztává kikeverjük, a formába öntjük, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hűtjük ki (előző nap is elkészíthetjük). A krémhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, és sima krémmé keverjük. A krém kétharmadát megfestjük zöld ételfestékkel, ezzel bevonjuk a karácsonyfa „gallyas részét”. A maradék krém feléhez hozzátesszük a kakaót, jól összekeverjük és bevonjuk a karácsonyfa „törzsét”. A maradék natúr krémmel „feldíszítjük” a karácsonyfát.
2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.