Tészta:
- 8 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 9 evőkanál kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál őrölt kávé
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
- pici olaj
- 2 db Kapucíner csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk az olajat, és ezzel is keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és együtt jól kikeverjük. A tojásfehérjét jó keményre felverjük, és a végén ezzel is összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 35 × 35 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük, mint egy piskótát.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, kihűtjük, és hozzáadjuk a habosra kikevert margarint, porcukrot, vaníliás cukrot. Megfelezzük a krémet. Az egyik felébe kakaóport és őrölt kávét keverünk, a másik simán marad.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd az egyik lapra rákenjük a fehér krémet, rátesszük a másik lapot, erre pedig a kakaós krémet simítjuk.
A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, és ezzel vonjuk be a süteményt. A kapucíner csokoládékat lereszeljük, és megszórjuk a sütemény tetejét. Hűtőben lehűtjük, majd tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.