Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 5 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 db tojás
- kb. 1 dl tej (vagy híg tejföl)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
- finomra vágott kapor (ízlés szerint)
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy rugalmas tésztává összegyúrjuk. A tésztát egy lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk amekkora a 20 x 36 cm tepsi méretűre. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tésztát. (De még nem tesszük be sülni). Egy tálba tesszük a túrót és egy villával jól szétnyomkodjuk. Utána beletesszük a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát, a tejfölt és a kaprot. Jól összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és belekeverjük a túrós masszába. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A nyers tésztára rákenjük a kapros-túrós masszát és 180 °C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük. Mielőtt teljesen megsülne (kb. 20 perc van hátra), a tetejét a tojássárgájával kevert tejföllel megkenjük és utána készre sütjük. Ha megsült és kihűlt, egyforma szép kockára felvágjuk és már tálalható is.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából
kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!