A tésztához:
- 22 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 3,5 dkg cukor
- 3,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- pici só
- 1 tojás
- 1,4 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 dkg kristálycukor
- 1 jó csokor aprított kapor
- 2 tojás
- 4 dkg búzadara
- pici só
- 2 dl tejföl
A lepény lekenéséhez:
- 1 tojás
- 1/2 dl tejföl
- pici só
Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük, majd a töltelékre csepegtetjük, vagy elkenjük. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!