A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 2 tojássárgája
- kapor
- 2 tojásfehérje
- pici só
- reszelt citromhéj
A megszóráshoz:
- búzadara
A tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük, összegyúrjuk, majd egy 30 × 34 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a túrót jól összegyúrjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, pici sót, cukrot, reszelt citromhéjat, tojássárgáját, vágott kaprot, és összekavarjuk. A tojások fehérjét (hozzátéve a tésztáét is) felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. A tésztát megszórjuk búzadarával, és rásimítjuk a túrót. Betesszük sülni. Eközben kikavarjuk tejfölt a tojássárgájával, és a félsülésben levő sütemény tetejére kenjük, majd készre sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.